hidroizolatii fundatii

Hidroizolatia unei fundații reprezintă un pas fundamental indiferent de tipul de construcție pe care ți-l dorești, deoarece aceasta are un rol deosebit de important în ceea ce privește atât rezistența, cât și durabilitatea construcției în fața factorilor nocivi și de mediu.

Astfel, hidroizolatiile reprezintă elementul cheie în prevenirea infiltrațiilor de apă și pierderilor de căldură, asigurând totodată și rezistența structurii construcției.

Prin urmare, hidroizolatia unei fundații constituie condiția de bază pentru o construcție cât mai sigură și confortabilă pe termen lung.

Avantajele unei hidroizolații la nivelul fundației construcției viează în primul rând crearea unui mediu cât mai sănătos pentru viitorii locatari, aceștia din urmă fiind practic feriți de efectele adverse ale unei locuințe lipsite de hidroizolatie precum: deterioriarea zidurilor, apariția igrasiei, mucegai, mirosuri neplăcute etc.

În al doilea rând, avantajele unei hidroizolatii la nivelul fundației construcției constituie și o măsură preventivă împotriva unei posibile inundări a subsolului, fapt ce ar putea pune în pericol atât siguranța instalațiilor electrice, cât și locatarii și obiectele depozitate în spațiile respective.

Etapele hidroizolării unei fundații:

 

  1. Turnarea de beton impermeabilizat, pe bază de aditivi speciali;
  2. Hidroizolarea tuturor laturilor fundației prin utilizarea unei membrane bituminoase de rezistență îndelungată;
  3. Etanșarea rosturilor fundației, prin folosirea de:
  • cordoane hidroizolatoare în zonele rosturilor de turnare (spre exemplu cordoanele hidroizolatoare din betonită);
  • benzi din PVC în zona rosturilor structurale;
  • bandă Mapeband TPE în zona rosturilor de dilatare;
  1. Etanșarea țevilor și străpungerilor.

Ce materiale îți recomandăm pentru hidroizolarea fundației construcției tale:

 

  1. Membrane bituminoase armate cu fibră de sticlă sau poliester;
  2. Membrane din PVC (policlorură de vinil);
  3. Membrane LPDE (polietilenă de densitate joasă);
  4. Membrane HDPE (polietilenă de densitate înaltă);
  5. PP – polipropilenă;
  6. Hidroizolatii lichide, pe bază de polimeri acrilici;
  7. Ciment impermeabil.

De asemenea, înainte de alegerea tipului de materiale potrivite hidroizolării fundației construcției tale, trebuie avute în vedere mai multe aspecte, precum așezarea geografică, climatul zonei, tipul de teren, gradul de umiditate al solului, proximitatea față de o zonă seismică, nivelul de tasare al solului etc.

În acest sens, pentru mai multe sfaturi utile în vederea alegerii corecte a tipului de material adecvat nevoilor hidroizolatiei fundației construcției tale, îți recomandăm să contactezi echipa BACOSTA, iar specialiștii noștri vor veni în sprijinul tău cu informațiile potrivite.